Axebo.se

Underhållsarbete pågår. Bilder visas exempelvis inte.

Grus-Erik och Slagrute-Torsten

29 januari 2007 kl. 22:06

Tomt

Jo, så här är det. Grus-Erik hade en firma som heter Bjärlövs grus & schakt som hans svärson och barnbarn nu tagit över. Och han har en kusin, nämligen Torsten. Torsten har förmågan att leta reda på vatten med hjälp av en så kallad slagruta. Tro det eller ej, men det är helt enkelt så att han med hjälp av en y-formad grenklyka kan lista ut var det går en vattenåder under marken, från vilket håll den rinner och hur djupt den ligger. 

För några veckor sedan så var Torsten vid det som vi hoppas bli vår mark. Han gick fram och tillbaka över marken med slagrutan framför sig. Han hittade två ådror som korsade varandra och kunde mäta den ena till ett djup på 5.40 och nästa på 6.30 meters djup. Han hittade inte så mycket mer, men när han gjorde det, så drogs slagrutan nedåt.  Vi har nu märkt ut var det finns vattenådror på tomten och så småningom får vi välja något av ställena att borra brunn på.Länken hit är: Grus-Erik och Slagrute-Torsten.

Axebo. Ett hus. En dröm.

28 januari 2007 kl. 19:29

Axebo.se

bloggbild
Axebo. Det är namnet på vårt framtida hus. Eller, ja, det hette i alla fall så där det stod ursprungligen i Kalmar län. Och vi gillar det. Huset från 1799 skulle rivas då Davids far Folke Carlsson fick nys om det och fastnade för det. Det monterades ner år 2000 av Folkes bygg och har sedan dess legat i en lada i väntan på att hamna i rätta händer. 

Dessa händer är förhoppningsvis våra. Vi köpte huset våren 2005 och nu börjar det bli allvar av våra planer. Avstyckning av tomt på landet i nordöstra Skåne och bygglov är på gång och vi hoppas kunna börja framåt våren. Det känns fantastiskt spännande! Men oj, vilket projekt. Det finns lite bilder att ta del av på hur Axebo såg ut under nedmonteringen och en del av dessa lägger vi ut nu. Fler kommer nog...

Välkommen att följa med oss och huset på vägen på den här bloggen, axebo.se, som för övrigt byggd av jonas på yodavision!  
/Emma och David

Länken hit är: Axebo. Ett hus. En dröm..