Axebo.se

Underhållsarbete pågår. Bilder visas exempelvis inte.

Strandfynd - klädhängare!

29 januari 2008 kl. 22:06

Inredningsdetaljer

bloggbild
Vilket vårväder vi hade i söndags! Det känns ju egentligen lite fel och för varmt så här i januari. Men vi var inte ensamma om att lapa sol under en promenad på stranden i Åhus om man säger så!

Jag gjorde ett strandfynd också! Gillar klädhängaren tree från Swedese, vilken har figurerat i en hel del tidningar, men de är ju tokdyra. Så detta kanske får kanske bli en billigare variant?! Så lent det blir, det som havet slipar. Ibland får man glädjas åt det lilla:)

Bild 3: från www.swedese.se


Länken hit är: Strandfynd - klädhängare!.

Glasveranda

27 januari 2008 kl. 21:14

Kök

bloggbild
I helgen har vi förberett för isolering av yttertaket. Lördagen var på sätt och vis en bra dag att vindäta på, för man kände var det blåste in:) Mindre bra var kanske att vi blev strömlösa mitt på dagen på grund av stormen, så arbetsdagen fick avslutas när det började skymma. Men det är väl inte fel ibland å andra sidan.

Helgen var inte så bildmässigt kul, så jag lägger in några bilder från förra helgens arbete med glasverandan istället. Vi har funderat på om vi skulle låta nytillverka en glasveranda, som blir en del av köket, eller försöka hitta en gammal. I höstas hittade vi glädjande nog en gammal via blocket. Det var lite av en chansning med mått och så, men vi har mätt upp det hela noggrannare nu och tror det ska fungera.
Hittills har mycket av fönsterrenoveringen bestått av pangande av vackra munblåsta rutor. Otroligt frustrerande. En bov i dramat har varit ett hemskt segt kitt, någon fogmassa kanske... Ett tips är att använda linoljekitt om man vill vara snäll mot dem som eventuellt kommer efter och vill renovera fönster. Det blir så mycket enklare då.

Bild 1 & 2: Delar av glasverandan. Dörren och överljuset tillhör vår veranda.
Bild 3 & 4: Fönsterrenovering
Bild 5: Bildbevis på att frun också är på bygget och i byggboden då och då :)


Länken hit är: Glasveranda.

Ytterdörrar

20 januari 2008 kl. 14:58

Dörrar

bloggbild
Vi har inte hittat de pardörrar som satt i huset förut, antagligen var de i dåligt skick. Men vi har sett bilder på dem och hittat ett par som ser ut att likna de ursprungliga. I går sattes de i huset och det ger en helt anna känsla att gå in genom en dörr än att bara knalla in genom dörrhålet!

Vi har funderat en del över färgvalet, till slut uteslutit blå och velat mellan ockragul och grön. Till slut föll valet på grön (tror vi...) och nu har vi provmålat två olika gröna linoljefärger. Den vänstra dörren i övedsgrön och den högra i köpenhamnsgrön. Hmm, vi får nog ta in lite experthjälp till färgsättningen. Svårt att få grepp om helheten innan panelen är på.


Länken hit är: Ytterdörrar.

Norra Skåne

15 januari 2008 kl. 19:43

Axebo.se

bloggbild
Idag var det en artikel om vårt husbygge i lokaltidningen Norra Skåne - Gammalt hus lever upp igen!

"Timmerstock har lagts till timmerstock och idag står grunden klar. Men enormt mycket arbete återstår fortfarande".

Nog är det så alltid. Men detta var lite skoj!

Bild: från www.nsk.se


Länken hit är: Norra Skåne.

En av två skorstenar

14 januari 2008 kl. 21:22

Tak

bloggbild
En av två skorstenar är klar, vilket underlättar eldningen så småningom. När vi tidigare proveldat bakugnen har det fungerat ganska bra ändå, men när huset blir tätare kan det lätt bli inpyrt utan skorsten:).

Utkragningarna är gjorda som man gjorde förr. Givetvis.


Länken hit är: En av två skorstenar.

Ny banner

14 januari 2008 kl. 19:20

Axebo.se

bloggbild
Tyckte det var på tiden att byta ut bannern överst på sidan från en bild innan huset monterades ner till en bild då det byggts upp! Problemet är kanske att man vill byta banner så fort det händer lite med bygget. Men nu kör vi med denna ett tag (tack för snabbt jobb, Jonas). Vad tycks?

Bild: Gammal banner


Länken hit är: Ny banner.

Trappa

9 januari 2008 kl. 21:27

Hall

bloggbild
Vi har testat att provisoriskt sätta upp den ursprungliga trappan. Den är vackert nött, men ganska brant. Uppför är det inga problem, det är väl mer att man inte springer ner direkt.

När huset monterades ner satt den rakt fram när man kom in i hallen. Vi funderar på att ha den där, i så fall blir baksidan synlig i köket och det kan vara lite mysigt. Eller så har vi tänkt att ha den utmed yttervägger till vänster när man kommer in. I så fall kan man dela den och sätta en avsats där den svänger. Det underlättar brantheten. Och den har varit delad en gång och suttit där vi ska ha salen - där finns det märken i timmerstockarna.

Eller så får vi helt enkelt tillverka en ny. Charm eller praktisk vardag?

Bild: trappan innan den monterades ner.
Länken hit är: Trappa.

2008...

7 januari 2008 kl. 21:01

Axebo.se

bloggbild
...är förhoppningsvis det år då vi flyttar in i Axebo! Men då får vi inte pausa så mycket...:)

God fortsättning till alla läsare. Väldigt kul med inlägg i gästboken!


Länken hit är: 2008....

Proveldning i bakugnen

30 december 2007 kl. 21:38

Kök

bloggbild

I dagarna har vi proveldat i bakugnen för att torka upp leran. Det går ganska bra, men det går säkert ännu bättre när skorstenen är klar. Tur att huset fortfarande är luftigt så röken hittar ut.Länken hit är: Proveldning i bakugnen.

Slagbord

30 december 2007 kl. 21:23

Kök

bloggbild
Oh, så trevliga julklappar vi fick! Bland annat bidrag till ett slagbord till köket (eller eventuellt salen) i Axebo. Vi började leta med en gång och tittade in på Östregårds antik och loppmarknad på vägen hem från julfirandet. Dessa var fina, men vi fortsätter nog leta lite till... 

Bild 1&2: Slagbord på Östregård 
Bild3: Julklappen från Nyblom och Kollén gör sig nog fint på kommande bordet (understa duken i högen). Bild från www.nyblomkollen.se.


Länken hit är: Slagbord.