Axebo.se

Underhållsarbete pågår. Bilder visas exempelvis inte.

Någorlunda färdigt kök

30 mars 2009 kl. 21:33

Kök

bloggbild
Jag tänkte visa några bilder från det någorlunda färdiga köket. Kanske skulle det till lite styling à la blogghemmen, men ni får ta det som det är. Jag har försökt kapa bilderna där flyttlådorna börjar i alla fall. Det är inte dumt att laga mat i ett helt nytt kök! Här finns en del småfix kvar, skomakarlamporna hänger bara på prov, luckan över kylskåpet ska fixas, verandadörren och ytterbågarna i verandafönstren ska målas med mera, men det är ju finlir.

Stort tack för alla inflyttningsgratulationer i gästboken! Jätteroligt att läsa!Länken hit är: Någorlunda färdigt kök.

Uthus i vårljus

30 mars 2009 kl. 21:23

Tomt

bloggbild
Mmm, vårljus. Uthuset börjar se snyggare ut klätt med gammal panel. Och jag njuter av att strutta runt i den blivande trädgården under de första vårliknande dagarna på landet. Jag kan inget om det här med trädgård, men man kan ju fundera över hur man skulle vilja att det ser ut. Jag har i alla fall köpt mitt första nummer av Allt om trädgård :). Alltid något.


Länken hit är: Uthus i vårljus.

Flytthjälp och flyttgröt

24 mars 2009 kl. 20:23

Ingen kategori

bloggbild
Jag brukar inte så ofta visa människor här på bloggen, men utan de är det ju inte så kul med ett stort hus! Några bilder från flyttider:

Bild 1: Söta brorsbarnen hjälpte till inför flytten. Här Amanda.
Bild 2: Och Linnea.
Bild 3: Flyttgröt med Davids föräldrar.
Bild 4: Och paus efter lång städdag med mina.Länken hit är: Flytthjälp och flyttgröt.

Plötsligt händer det

19 mars 2009 kl. 22:12

Ingen kategori

Vi har flyttat in!!!!!!!!!!!!!


Länken hit är: Plötsligt händer det.

Köksinredningen så gott som klar

8 mars 2009 kl. 21:22

Kök

bloggbild
Jag hade tänkt vänta med att visa köket tills det var mer i ordning och spisen var på plats. Men eftersom elektrikern dröjer och folk klagar för att jag inte visar - så kommer här en titt på köksinredningen :). Jag får visa helheten en annan gång. Kaklet är klassiskt, rektangulärt med avfasade kanter från Höganäs (betydligt billigare än Gysinges, om någon funderar!). Vi har oljat och bivaxat hyllplan och bänkskivor för att få en tålig yta, enligt snickeriets rekommendationer. Micro och sånt där får hålla sig till grovköket. Ska bli härligt att börja använda det så småningom!

(klicka på bilden för större)Länken hit är: Köksinredningen så gott som klar.

Skura golv

8 mars 2009 kl. 21:06

Kammare

bloggbild
Vi har rensat och burit och kastat och eldat och städat och städat igen när byggdammet lagt sig. Men snart kan vi nog flytta in grejor! Här håller jag på att skura golvet i kammaren (som det väl heter i gamla hus) som sig bör med kallt vatten och linoljesåpa. Det behövs några skurningar kan man säga. Först har golvet legat länge i huset, sen i 30 år när huset stod obebott, sen i ca 8 år i en lada och nu ligger det alltså här. Det är lite stickigt när det är så torrt, men jag tror det blir bättre med såpa. Vi får väl se.

Svärmor har målat spisen och det blev ett lyft!


Länken hit är: Skura golv.

Ved som räcker ett tag

8 mars 2009 kl. 20:50

Ingen kategori

bloggbild
Vi har fått en inflyttningspresent redan innan vi flyttat in! Den här stod och väntade på oss när vi kom till bygget (får snart sluta kalla huset för det) i lördags morse...


Länken hit är: Ved som räcker ett tag.

Taklister

1 mars 2009 kl. 20:44

Tak

bloggbild
Jag smygvisar rummen genom att visa lite taklister:) Vi har valt hålkälslister i stort sett i alla rum hittills, förutom i sovrummet där vi kunnat använda de gamla taklisterna. Alla lister ska målas en gång till, förhoppningsvis innan inflytt som sker någon gång nu i mars!

Bild 1 & 2: grovkök/tvättstuga
Bild 3: badrum
Bild 4: kökLänken hit är: Taklister.

Gråsugga!

1 mars 2009 kl. 20:21

Tomt

bloggbild
Snöskottningen och vägfixet i övrigt är räddad! Svärfar har köpt en traktor och jag har förstått att det är gammal klassisker - en Massey Ferguson, även kallad gråsugga eller grålle. Riktigt charmig!

Bild: Albin fick den äran


Länken hit är: Gråsugga!.

Kåpa till bakugnen 2

15 februari 2009 kl. 21:34

Kök

bloggbild
Nu är bakugnen ett stort mörkt hörn i köket, men den är putsad i alla fall. Det blir nog bra när den blir vit! Vi fick göra en speciallösning då det blev svårt att komma åt att lägga i ved i bakugnen om vi murat upp bänken bredvid vedspisen i samma höjd som spisen. Och att bara lämna vedspisen i luften kändes också lite konstigt. Så nu blev det så här, lite inbyggt i alla fall. Vi har sett nivåskillnader i andra gamla hus också. Bänken bredvid spisen kommer att ha synliga tegelstenar, då en putsad yta inte blir så tålig här.


Länken hit är: Kåpa till bakugnen 2.