Axebo.se

Underhållsarbete pågår. Bilder visas exempelvis inte.

5 meter trasmatta

3 maj 2009 kl. 20:58

Inredningsdetaljer

bloggbild
Igår var jag på rolig loppis+auktion! Det blev en del fynd, bland annat denna 5 meter långa fina trasmatta. Det är inte så lätt att få tag i så långa. Och svärmor tvättade den samma dag, inte illa. Här torkas bara den sista fukten ur, de ska ju hänga på andra hållet när de torkar har jag lärt mig, så att överskottsfärgen rinner på rätt håll.


Länken hit är: 5 meter trasmatta.

Bottenvåningens badrum

3 maj 2009 kl. 20:33

Badrum

bloggbild
Vi har bott här i ungefär fem veckor nu och jag ser att jag inte varit så flitig på bloggen sedan dess... Tiden har gått till att landa lite och njuta av våren på landet, upptäcka hägg, körsbärsblom och slån, anlägga någon liten rabatt, måla fasaden och sätta potatis. Låter rejält va :). Men det är så kul att göra saker för första gången. Egen potatis, vilken grej om det tar sig!

Jag får väl visa något också, det får bli några glimtar från bottenvåningens badrum.

Bild 1: Jag är stolt över mina gardiner, de första jag sytt någon gång. Inget krångligt förstås, men ändå.
Bild 2: Där skänken står ska vi nog så småningom ha ett större, ev. platsbyggt badrumsskåp
Bild 3: Duschkabinen har "förlantligats" lite med pelargoninsynsskydd från
Designtorget
Bild 4: Gammal armatur, spegel från ikea och återanvänt gammalt tvättställ
Bild 5: Tvålpumpen från Åhléns innehåller linoljesåpa som är effektiv rengöring även av målarhänder, nagelborste från Iris hantverk

Länken hit är: Bottenvåningens badrum.

Någorlunda färdigt kök

30 mars 2009 kl. 21:33

Kök

bloggbild
Jag tänkte visa några bilder från det någorlunda färdiga köket. Kanske skulle det till lite styling à la blogghemmen, men ni får ta det som det är. Jag har försökt kapa bilderna där flyttlådorna börjar i alla fall. Det är inte dumt att laga mat i ett helt nytt kök! Här finns en del småfix kvar, skomakarlamporna hänger bara på prov, luckan över kylskåpet ska fixas, verandadörren och ytterbågarna i verandafönstren ska målas med mera, men det är ju finlir.

Stort tack för alla inflyttningsgratulationer i gästboken! Jätteroligt att läsa!Länken hit är: Någorlunda färdigt kök.

Uthus i vårljus

30 mars 2009 kl. 21:23

Tomt

bloggbild
Mmm, vårljus. Uthuset börjar se snyggare ut klätt med gammal panel. Och jag njuter av att strutta runt i den blivande trädgården under de första vårliknande dagarna på landet. Jag kan inget om det här med trädgård, men man kan ju fundera över hur man skulle vilja att det ser ut. Jag har i alla fall köpt mitt första nummer av Allt om trädgård :). Alltid något.


Länken hit är: Uthus i vårljus.

Flytthjälp och flyttgröt

24 mars 2009 kl. 20:23

Ingen kategori

bloggbild
Jag brukar inte så ofta visa människor här på bloggen, men utan de är det ju inte så kul med ett stort hus! Några bilder från flyttider:

Bild 1: Söta brorsbarnen hjälpte till inför flytten. Här Amanda.
Bild 2: Och Linnea.
Bild 3: Flyttgröt med Davids föräldrar.
Bild 4: Och paus efter lång städdag med mina.Länken hit är: Flytthjälp och flyttgröt.

Plötsligt händer det

19 mars 2009 kl. 22:12

Ingen kategori

Vi har flyttat in!!!!!!!!!!!!!


Länken hit är: Plötsligt händer det.

Köksinredningen så gott som klar

8 mars 2009 kl. 21:22

Kök

bloggbild
Jag hade tänkt vänta med att visa köket tills det var mer i ordning och spisen var på plats. Men eftersom elektrikern dröjer och folk klagar för att jag inte visar - så kommer här en titt på köksinredningen :). Jag får visa helheten en annan gång. Kaklet är klassiskt, rektangulärt med avfasade kanter från Höganäs (betydligt billigare än Gysinges, om någon funderar!). Vi har oljat och bivaxat hyllplan och bänkskivor för att få en tålig yta, enligt snickeriets rekommendationer. Micro och sånt där får hålla sig till grovköket. Ska bli härligt att börja använda det så småningom!

(klicka på bilden för större)Länken hit är: Köksinredningen så gott som klar.

Skura golv

8 mars 2009 kl. 21:06

Kammare

bloggbild
Vi har rensat och burit och kastat och eldat och städat och städat igen när byggdammet lagt sig. Men snart kan vi nog flytta in grejor! Här håller jag på att skura golvet i kammaren (som det väl heter i gamla hus) som sig bör med kallt vatten och linoljesåpa. Det behövs några skurningar kan man säga. Först har golvet legat länge i huset, sen i 30 år när huset stod obebott, sen i ca 8 år i en lada och nu ligger det alltså här. Det är lite stickigt när det är så torrt, men jag tror det blir bättre med såpa. Vi får väl se.

Svärmor har målat spisen och det blev ett lyft!


Länken hit är: Skura golv.

Ved som räcker ett tag

8 mars 2009 kl. 20:50

Ingen kategori

bloggbild
Vi har fått en inflyttningspresent redan innan vi flyttat in! Den här stod och väntade på oss när vi kom till bygget (får snart sluta kalla huset för det) i lördags morse...


Länken hit är: Ved som räcker ett tag.

Taklister

1 mars 2009 kl. 20:44

Tak

bloggbild
Jag smygvisar rummen genom att visa lite taklister:) Vi har valt hålkälslister i stort sett i alla rum hittills, förutom i sovrummet där vi kunnat använda de gamla taklisterna. Alla lister ska målas en gång till, förhoppningsvis innan inflytt som sker någon gång nu i mars!

Bild 1 & 2: grovkök/tvättstuga
Bild 3: badrum
Bild 4: kökLänken hit är: Taklister.