Axebo.se

Underhållsarbete pågår. Bilder visas exempelvis inte.

Bad i det fria

7 juni 2009 kl. 21:45

Tomt

bloggbild
Detta vackra zinkbadkar har vi kommit över gratis och tänkt använda i badrummet på ovanvåningen så småningom, men vi har varit lite osäkra på hur det egentligen är att bada i. Det behövde med andra ord provbadas! Vi passade på i solen igår på tomten och det är klart godkänt! Lite längre än ett standard tror jag. Nu pluggas det igen med en träplugg som inte håller helt tätt, så avloppsanordningen behöver trixas lite med så småningom. Så länge får det nog bli sommarpool i trädgården.


Länken hit är: Bad i det fria.

Odlarglädje!

2 juni 2009 kl. 21:29

Trädgårdsdrömmar

bloggbild
Det här med trädgård är ju riktigt kul! Nu när byggställningen är borta så kan vi snart så gräs. Så länge har jag gjort någon (tillfällig?) rabatt och odlar lite i pallkragar och så. Potatis, rädisor, jordgubbar och smultron är ju inte fel. Och lite fina blommor har jag fått från snälla vänner, akleja bland annat.

Idag åt vi våra första egenodlade primörer - rädisor (lite suddigt på bilden)! Inte så stora än, men goda. Jag gillar en lyxvariant bäst, när man delar dem, lägger i en klick smör och på med lite salt.Länken hit är: Odlarglädje!.

Utan byggställning

2 juni 2009 kl. 21:22

Ingen kategori

bloggbild
Oj så långt det går mellan varven här på bloggen. Sorry. Vi har nu målat och grejat på utsidan och ÄNTLIGEN tagit bort den byggställning som vi haft på plats i ett halvår. Nu är hela huset falu ljusrött - otrolig skillnad. Lägger upp en bild från målningen också som jämförelse.


Länken hit är: Utan byggställning.

5 meter trasmatta

3 maj 2009 kl. 20:58

Inredningsdetaljer

bloggbild
Igår var jag på rolig loppis+auktion! Det blev en del fynd, bland annat denna 5 meter långa fina trasmatta. Det är inte så lätt att få tag i så långa. Och svärmor tvättade den samma dag, inte illa. Här torkas bara den sista fukten ur, de ska ju hänga på andra hållet när de torkar har jag lärt mig, så att överskottsfärgen rinner på rätt håll.


Länken hit är: 5 meter trasmatta.

Bottenvåningens badrum

3 maj 2009 kl. 20:33

Badrum

bloggbild
Vi har bott här i ungefär fem veckor nu och jag ser att jag inte varit så flitig på bloggen sedan dess... Tiden har gått till att landa lite och njuta av våren på landet, upptäcka hägg, körsbärsblom och slån, anlägga någon liten rabatt, måla fasaden och sätta potatis. Låter rejält va :). Men det är så kul att göra saker för första gången. Egen potatis, vilken grej om det tar sig!

Jag får väl visa något också, det får bli några glimtar från bottenvåningens badrum.

Bild 1: Jag är stolt över mina gardiner, de första jag sytt någon gång. Inget krångligt förstås, men ändå.
Bild 2: Där skänken står ska vi nog så småningom ha ett större, ev. platsbyggt badrumsskåp
Bild 3: Duschkabinen har "förlantligats" lite med pelargoninsynsskydd från
Designtorget
Bild 4: Gammal armatur, spegel från ikea och återanvänt gammalt tvättställ
Bild 5: Tvålpumpen från Åhléns innehåller linoljesåpa som är effektiv rengöring även av målarhänder, nagelborste från Iris hantverk

Länken hit är: Bottenvåningens badrum.

Någorlunda färdigt kök

30 mars 2009 kl. 21:33

Kök

bloggbild
Jag tänkte visa några bilder från det någorlunda färdiga köket. Kanske skulle det till lite styling à la blogghemmen, men ni får ta det som det är. Jag har försökt kapa bilderna där flyttlådorna börjar i alla fall. Det är inte dumt att laga mat i ett helt nytt kök! Här finns en del småfix kvar, skomakarlamporna hänger bara på prov, luckan över kylskåpet ska fixas, verandadörren och ytterbågarna i verandafönstren ska målas med mera, men det är ju finlir.

Stort tack för alla inflyttningsgratulationer i gästboken! Jätteroligt att läsa!Länken hit är: Någorlunda färdigt kök.

Uthus i vårljus

30 mars 2009 kl. 21:23

Tomt

bloggbild
Mmm, vårljus. Uthuset börjar se snyggare ut klätt med gammal panel. Och jag njuter av att strutta runt i den blivande trädgården under de första vårliknande dagarna på landet. Jag kan inget om det här med trädgård, men man kan ju fundera över hur man skulle vilja att det ser ut. Jag har i alla fall köpt mitt första nummer av Allt om trädgård :). Alltid något.


Länken hit är: Uthus i vårljus.

Flytthjälp och flyttgröt

24 mars 2009 kl. 20:23

Ingen kategori

bloggbild
Jag brukar inte så ofta visa människor här på bloggen, men utan de är det ju inte så kul med ett stort hus! Några bilder från flyttider:

Bild 1: Söta brorsbarnen hjälpte till inför flytten. Här Amanda.
Bild 2: Och Linnea.
Bild 3: Flyttgröt med Davids föräldrar.
Bild 4: Och paus efter lång städdag med mina.Länken hit är: Flytthjälp och flyttgröt.

Plötsligt händer det

19 mars 2009 kl. 22:12

Ingen kategori

Vi har flyttat in!!!!!!!!!!!!!


Länken hit är: Plötsligt händer det.

Köksinredningen så gott som klar

8 mars 2009 kl. 21:22

Kök

bloggbild
Jag hade tänkt vänta med att visa köket tills det var mer i ordning och spisen var på plats. Men eftersom elektrikern dröjer och folk klagar för att jag inte visar - så kommer här en titt på köksinredningen :). Jag får visa helheten en annan gång. Kaklet är klassiskt, rektangulärt med avfasade kanter från Höganäs (betydligt billigare än Gysinges, om någon funderar!). Vi har oljat och bivaxat hyllplan och bänkskivor för att få en tålig yta, enligt snickeriets rekommendationer. Micro och sånt där får hålla sig till grovköket. Ska bli härligt att börja använda det så småningom!

(klicka på bilden för större)Länken hit är: Köksinredningen så gott som klar.