Axebo.se

Underhållsarbete pågår. Bilder visas exempelvis inte.

Skidstadion

24 januari 2010 kl. 19:27

Tomt

bloggbild
Vilka fantastiska vinterdagar det har varit denna helg! Vi njuter ohejdat av att kunna ta på skidorna hemmavid och köra ett par varv på åkern framför huset.

Pigga grannar på andra sidan hjälper till att skotta och spåra när det behövs. En av dem uttryckte när han var hemma hos oss och tittade ut genom verandafönsterna: "Ni har ju utsikt över skidstadion!". Det har vi och det är väldigt härligt att se vuxna och barn skida förbi då och då! Då blir man så sugen att man bara måste ge sig ut några varv.

Vi planterade en oxel i höstas för att skugga verandan om sisådär 100 år:). Än så länge får den agera hållare för fågelmaten.


Länken hit är: Skidstadion.

Härligt hemma

3 januari 2010 kl. 22:17

Ingen kategori

Mmm, najs med skridskor på sjön ett par kilometer härifrån. Jo, jag tillhör dem som inte har något emot kylan och det var massor av folk på isen idag - härligt. Gott nytt år förresten!

I helgen är vi med i Aftonbladets helgbilaga "Härligt hemma". Artikeln finns även att läsa här. Tokigt att de vill skriva om oss!


Länken hit är: Härligt hemma.

Uppföljning i Norra Skåne

28 december 2009 kl. 20:44

Ingen kategori

Lokaltidningen var här en sväng innan jul och gjorde ett uppföljande reportage utifrån vad de tidigare skrivit under vår byggtid

God fortsättning önskar vi er alla!

PS. Den 2 januari sägs det att vi finns med i Aftonbladets helgbilaga "Härligt hemma"... Ja, det är tokigt detta och vi börjar känna oss som riktiga linslusar, men nu ska vi ligga lågt ett tag så vi får tid till fortsatt renovering :)!


Länken hit är: Uppföljning i Norra Skåne.

Mysigt!

16 december 2009 kl. 21:11

Tomt

bloggbild
Äsch, den där äppelmusten har ju gjort sitt :). Åh, vad härligt det är med snö!! Julstämningen kommer smygande...


Länken hit är: Mysigt!.

Äppelmust

19 oktober 2009 kl. 21:55

Ätbart

bloggbild
På förfrågan kommer här ett gott och enkelt recept på äppelmust som jag fått från goda vänner. Det blir bäst med lite syrliga äpplen. Jag hade i några päron i min också.

4-6 liter skurna äppelbitar (de ska vara tvättade innan. Kärnhus och skal tar man inte bort)
6 liter kallt vatten
1 msk vinsyra
1 tsk natriumbensoat, blanda i lite vatten så att det löser sig)

Allt blandas i en hink. Låt stå svalt i 3 dygn. Sila alltsammans, först genom ett såll så att de stora bitarna försvinner och därefter genom silduk.
Rör i 5 dl socker.


Länken hit är: Äppelmust.

Surdegsbak

18 oktober 2009 kl. 19:31

Kök

bloggbild
Förra helgen invigdes bakugnen på riktigt - med surdegsbak! Surdegsdelen var ett experiment i sig och tillsammans med att testa bakugnen så kändes det inte självklart att resultatet skulle lyckas. Men det blev faktiskt inte så dumt - kul!

Det är en modernare variant av bakugn som vi har som rymde fyra brödkakor - inte 15-20 som stora gamla bakugnar. Jag läste någonstans att man kunde kasta in lite mjöl för att se när det var lagom varmt att sätta in bröden. Jaha, hur då? När jag först testade att kasta in lite så började det glöda, så då utgick jag från att det var för varmt :). Jag fick sen låna en gammal ugnstermometer av svärmor som gick upp till 300 grader, vilket underlättade betydligt när det gällde att avgöra hur varmt 250 grader är. Knaprig yta, najs.


Länken hit är: Surdegsbak.

Bodagar

15 september 2009 kl. 20:47

Ingen kategori

bloggbild
I lördags hade vi öppet hus under två timmar under Bodagarna i Skåne nordost. Det kom nästan 300 personer på besök! Efter att tidigare funderat över vad vi gett oss in på kunde vi i efterhand konstatera att det var riktigt trevligt! Och inte så dumt med en spark i baken när det gäller att fixa i ordning saker och ting också. Vi röjde ut en massa grejer i salen (som är ett renoveringsprojekt i höst). Där satte vi upp lite bilder från husprojektets gång. Och vi fixade till gårdsplanen med grus, så nu har vi äntligen en vettig vändplan för oss och för sopbilen :). Och en massa annat. Skönt!


Länken hit är: Bodagar.

Uteplats i ölandssten

11 augusti 2009 kl. 21:36

Trädgårdsdrömmar

bloggbild
Det är inte dumt att ha hus med (påbörjad) trädgård på sommaren! Vi har njutit av att enkelt kunna gå ut och när vi har varit hemma har oftast hamnat på den nya uteplatsen av ölandssten.

Vi funderade en del kring det där med uteplatser och gamla hus. Vi tycker inte att det känns helt rätt med ett maffigt trädäck, men man kan ju göra det mer eller mindre diskret förastås och det är ju så skönt att gå på. Men det blev alltså sten, vi kom över ett parti billigt och det är inte heller så dumt att gå på. Och vackert att se på.


Länken hit är: Uteplats i ölandssten.

Bad i det fria

7 juni 2009 kl. 21:45

Tomt

bloggbild
Detta vackra zinkbadkar har vi kommit över gratis och tänkt använda i badrummet på ovanvåningen så småningom, men vi har varit lite osäkra på hur det egentligen är att bada i. Det behövde med andra ord provbadas! Vi passade på i solen igår på tomten och det är klart godkänt! Lite längre än ett standard tror jag. Nu pluggas det igen med en träplugg som inte håller helt tätt, så avloppsanordningen behöver trixas lite med så småningom. Så länge får det nog bli sommarpool i trädgården.


Länken hit är: Bad i det fria.

Odlarglädje!

2 juni 2009 kl. 21:29

Trädgårdsdrömmar

bloggbild
Det här med trädgård är ju riktigt kul! Nu när byggställningen är borta så kan vi snart så gräs. Så länge har jag gjort någon (tillfällig?) rabatt och odlar lite i pallkragar och så. Potatis, rädisor, jordgubbar och smultron är ju inte fel. Och lite fina blommor har jag fått från snälla vänner, akleja bland annat.

Idag åt vi våra första egenodlade primörer - rädisor (lite suddigt på bilden)! Inte så stora än, men goda. Jag gillar en lyxvariant bäst, när man delar dem, lägger i en klick smör och på med lite salt.Länken hit är: Odlarglädje!.