Underhållsarbete pågår. Bilder visas exempelvis inte.
Fasan till söndagsmiddag
26 mars 2007 kl. 22:40
Ätbart
I julas sköt David en
fasan (bild 12) ungefär där vårt hus ska stå. När Emmas föräldrar var på besök i helgen så passade vi på att laga till den i lergryta. Det blev faktiskt väldigt gott! Kan man köpa fasan på ICA? I alla fall kommer receptet för intresserade:
Fasan med getost och svamp6-8 port (4-liters lergryta)
2 fasaner, à ca 800 g (vi hade bara en...)
1-2 tsk salt
2 krm mald vitpeppar
1 purjolök
250 g svamp, t.ex. kantareller, karljohan eller champinjoner
1 msk maragarin eller smör
1/2 tsk salt
1 krm peppar
150 g getost
3 dl grädde
1-2 msk koncenterad kycklingfond
1 dl hackad persilja
Skölj och torka av fasanerna, krydda med salt och peppar och lägg dem i grytan. Strimla purjon, ansa och skär svampen i bitar. Fräs svamp och purjo i en stekpanna och krydda med salt och peppar.
Riv osten på rivjärn och blanda med grädde och fond. Häll gräddblandningen över fasanerna. Strö över svampfräset.
Sätt in grytan i ugnen på nedre gallret, 175 grader, ca 2 timmar. Ta upp och skär fasanerna i portionsbitar. Lägg tillbaka dem i grytan och strö persilja över.
Servera med såsen, potatiskroketter och haricots verts.
Smaklig måltid!