Alla kategorier
Axebo.se
Kök
Tomt
Inredningsdetaljer
Fönster
Uppvärmning
Ritningar
Husets historia
Ätbart
Grund
Trädgårdsdrömmar
Knuttimring
Tak
Hall
Isolering
El & armatur
Dörrar
Badrum
Kammare
Salen
Veranda
januari
2012
2011
2010
2009
2008
2007
Ätbart
Oj, nu kom det till en ny kategori här på axebo.se... Ätbart. Hur ska jag få in detta under kategorin blogg-om-att-återuppbygga-gammalt-hus-från-småland-i-skåne? Hmm, jag får kanske hålla mig till sådant som går att odla i egen trädgård.
I alla fall gjorde jag rabarberkräm av lite överblivna rabarber som vi fått. I helgen har vi fått smaka på några olika smaskiga rabarberpajer, men nu kände jag för något annat! Ibland glömmer man liksom bort vad som finns att göra, även om det är lätt som en plätt att göra.
Recept:
6 st rabarberstjälkar
4 dl vatten
1 dl socker
2, 5 msk potatismjöl
Skär rabarberna i bitar. Koka upp vatten och socker. Lägg i rabarbern och koka den mjuk. Red potatismjölet i lite kallt vatten och tillsätt redningen i en fin stråle under omrörning. Låt sedan krämen bara koka upp. Häll upp i en skål och strö på ett runt lager socker. Servera avsvalnad med mjölk. Enkelt och gott!