Alla kategorier
Axebo.se
Kök
Tomt
Inredningsdetaljer
Fönster
Uppvärmning
Ritningar
Husets historia
Ätbart
Grund
Trädgårdsdrömmar
Knuttimring
Tak
Hall
Isolering
El & armatur
Dörrar
Badrum
Kammare
Salen
Veranda
januari
2012
2011
2010
2009
2008
2007
Ätbart
Härligt med äppeltider! Dessa äppelbitar är mumsiga som de är eller som efterrätt tillsammans med en klick vaniljsås eller glass. Jag gjorde en och halv sats till en stor långpanna.
4-5 syrliga äpplen
3 st ägg
3 dl socker
100 g smör eller margarin
1,5 dl mjölk
4,5 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
Garnering:
0,5 dl pärlsocker
2 tsk kanel
Tid: Ca 50 min
Skala äpplena och skär i tunna klyftor. Vispa ägg och socker pösigt. Koka upp smör och mjölk, ställ åt sidan. Smörj och bröa en liten långpanna 25X35 cm. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i äggvispet. Rör till sist ner mjölken. Häll smeten i långpannan. Stick ner äppelklyftorna och strö över socker och kanel.
Grädda i 200 grader, ca 35 min. Skär kakan i rutor.