Axebo.se

Underhållsarbete pågår. Bilder visas exempelvis inte.

Klassiska äppelbitar

9 september 2007 kl. 21:02

Ätbart

bloggbild

Härligt med äppeltider! Dessa äppelbitar är mumsiga som de är eller som efterrätt tillsammans med en klick vaniljsås eller glass. Jag gjorde en och halv sats till en stor långpanna.

4-5 syrliga äpplen
3 st ägg
3 dl socker
100 g smör eller margarin
1,5 dl mjölk
4,5 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver

Garnering:
0,5 dl pärlsocker
2 tsk kanel

Tid: Ca 50 min

Skala äpplena och skär i tunna klyftor. Vispa ägg och socker pösigt. Koka upp smör och mjölk, ställ åt sidan. Smörj och bröa en liten långpanna 25X35 cm. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i äggvispet. Rör till sist ner mjölken. Häll smeten i långpannan. Stick ner äppelklyftorna och strö över socker och kanel. 
Grädda i 200 grader, ca 35 min. Skär kakan i rutor.