Axebo.se

Underhållsarbete pågår. Bilder visas exempelvis inte.

Glasveranda

27 januari 2008 kl. 21:14

Kök

bloggbild
I helgen har vi förberett för isolering av yttertaket. Lördagen var på sätt och vis en bra dag att vindäta på, för man kände var det blåste in:) Mindre bra var kanske att vi blev strömlösa mitt på dagen på grund av stormen, så arbetsdagen fick avslutas när det började skymma. Men det är väl inte fel ibland å andra sidan.

Helgen var inte så bildmässigt kul, så jag lägger in några bilder från förra helgens arbete med glasverandan istället. Vi har funderat på om vi skulle låta nytillverka en glasveranda, som blir en del av köket, eller försöka hitta en gammal. I höstas hittade vi glädjande nog en gammal via blocket. Det var lite av en chansning med mått och så, men vi har mätt upp det hela noggrannare nu och tror det ska fungera.
Hittills har mycket av fönsterrenoveringen bestått av pangande av vackra munblåsta rutor. Otroligt frustrerande. En bov i dramat har varit ett hemskt segt kitt, någon fogmassa kanske... Ett tips är att använda linoljekitt om man vill vara snäll mot dem som eventuellt kommer efter och vill renovera fönster. Det blir så mycket enklare då.

Bild 1 & 2: Delar av glasverandan. Dörren och överljuset tillhör vår veranda.
Bild 3 & 4: Fönsterrenovering
Bild 5: Bildbevis på att frun också är på bygget och i byggboden då och då :)