Axebo.se

Underhållsarbete pågår. Bilder visas exempelvis inte.

Äntligen färg!

26 oktober 2008 kl. 22:17

Ingen kategori

bloggbild
För ett tag sedan hade vi en arkitekt hos oss som är väldigt duktig på gamla hus, Krister Wall. Vi diskuterade färgvalen på bottenvåningen - fantastiskt roligt och det kändes verkligen värt att lägga några timmar på. Även om vi tänkt en hel del innan, så är det svårt med helheter och exakta nyanser och vi behövde lite nya idéer också. Och nu är vi igång och målar! 

I Sverige färgsätter man ofta efter NCS och det är så vi gjort våra färgval. Till största delen blir det linoljefärg från Ottossons i specialkulörer i en färgsättning som passar med husets ålder, karaktär och vår smak. Fönsterbågar och dörrar blir ljusgrå (1500-N), foder och lister lite mörkare grå (2500-N) i de flesta rum - ingen skräll kanske :).

Köket kommer att gå i gröngrått och engelskt rött, badrum i gråblå och hall och grovkök i ljus guldockra och ljus grå. Mer om detta kommer säkert här. Visar skafferiet och badrummet så länge. Härligt att få måla i härliga färger så här i höstrusket. David fick god hjälp med lägga taket klart i köket, så nu är vi redo att ta emot köksinredningen på onsdag!