Axebo.se

Underhållsarbete pågår. Bilder visas exempelvis inte.

Surdegsbak

18 oktober 2009 kl. 19:31

Kök

bloggbild
Förra helgen invigdes bakugnen på riktigt - med surdegsbak! Surdegsdelen var ett experiment i sig och tillsammans med att testa bakugnen så kändes det inte självklart att resultatet skulle lyckas. Men det blev faktiskt inte så dumt - kul!

Det är en modernare variant av bakugn som vi har som rymde fyra brödkakor - inte 15-20 som stora gamla bakugnar. Jag läste någonstans att man kunde kasta in lite mjöl för att se när det var lagom varmt att sätta in bröden. Jaha, hur då? När jag först testade att kasta in lite så började det glöda, så då utgick jag från att det var för varmt :). Jag fick sen låna en gammal ugnstermometer av svärmor som gick upp till 300 grader, vilket underlättade betydligt när det gällde att avgöra hur varmt 250 grader är. Knaprig yta, najs.