Axebo.se

Underhållsarbete pågår. Bilder visas exempelvis inte.

Verandan har fått färg

9 november 2011 kl. 22:12

Veranda

bloggbild
Vår veranda har stått omålad alltför länge och i höst har den äntligen fått färg! Innan var den grundmålad i vit/grå (inte ens det överallt) vilket var alldeles för ljust och det såg lite ut som att den svävade i förhållande till huskroppen. Jag ville gärna ha någon detalj åt gulockrahållet och vi tog hjälp av arkitekt Krister Wall med färgsättningen för att få allt rätt med nyanser och detaljer.

Fönsterna målades i guldgult (tidskrävande jobb utfört av David!), pärlsponten i en mörkare grå nyans och dörrar och stolpar med mera i järnmönja. Allt i linoljefärg från Ottosson färgmakeri inköpt på Folkes bygg & byggnadsvård. Allt är inte slutstrykt och slutresultatet kommer att bli något ljusare med mer lyster. Syll och trappa har strykits med tjärolja för att skydda träet och för att få en mörkare bas.

Våra ytterdörrar har nu alla olika färg, men man ser å andra sidan dem aldrig samtidigt. Krister Wall menar att när man går in genom en ytterdörr ska man få en föraning om vad som väntar innanför. Det innebär att verandadörren som leder in till köket som sagt är järnmönjeröd, vilket möter den engelskt röda färgen på taklister och dörr på insidan. Groventrédörren är blågrå och innanför möts man av en hall i blågrå nyanser. Ytterdörren är inte målad än, men ska bli i en grågrön nyans åt Övedsgrön till.

Hmm, undrar om det blir en vinter som den förra året som visas överst här i bloggen... Känns tveksamt just nu.

/Emma