Axebo.se

Underhållsarbete pågår. Bilder visas exempelvis inte.

Finhallen

19 november 2011 kl. 18:08

Hall

bloggbild
I och med att "finhallen" är färgidställd innebär det att bottenvåningen är så gott som klar. Finhall och finhall, men något måste den ju heta för att skilja den från groventrén. Här går vi även till vardags.

I hallen har vi klätt väggarna med liggande handhyvlade brädor målade med linoljefärg i en ljus gulockra. Pärlsponten på gästtoalett, platsbyggd garderob och trappa liksom dörrar och lister och andra detaljer är gråmålade. Golvet är lite original från huset lappat med annat gammalt golv.

David har snickrat den lilla bänken lagom för på-och-av-med-skorna och klädhängaren med smidda krokar, en bit golvbräda och en höhässjestag är hans design.

Påshyllan från Norrgavel har jag spånat länge på, men den är lite dyr, så när jag nu hittade den på blocket slog jag till! Den gamla hängaren innanför dörren och trådkrokarna på sidan av trappan komme från Folkes bygg & byggnadsvård. Knoppbrädan är inköpt på Gysinge centrum för byggnadsvård för några somrar sen under en härlig tur längs Tidernas väg. Trasmattan är fyndad på loppis i Ockelbo under samma resa.

Nu spånar vi för fullt hur vi ska göra på övervåningen!

/Emma

PS. Äntligen lycklig ägare av en digital systemkamera. Kul!