Axebo.se

Underhållsarbete pågår. Bilder visas exempelvis inte.

Papper hit och papper dit...

5 februari 2007 kl. 22:04

Kök

bloggbild
Det är väl bara att vänja sig. Själva avstyckningen av tomten innebär bland annat: servitut för väg, gemensamhetsanläggning för vägen dvs. vi som använder vägen hjälps åt med underhållet, köpekontrakt för själva tomten... sen kommer utmätning av tomt,  lagfart etc. Ja, det är en del att ringa om, fylla i och fundera kring. Men skönt att det blir gjort!

Medan David gör det, så drömmer den andra hälften om kök och sånt. Vi skissar för fullt. Eller tänker för fullt och skissar ibland. Vi vill bevara husets karaktär med genomgångsrum, men en del av praktiska får kanske stå tillbaka för det. På baksidan av huset, som kommer att ligga ut mot en åker, så tänker vi bygga en glasveranda i det som antagligen blir kök. Vi funderar på bakugn i köket, men då blir det helt plötsligt inte så mycket utrymme kvar för köksinredning! Hmm, vi får nog fundera lite till på detta. Och ta hjälp av såna som kan. 

Jag kan inte låta bli att lägga upp några bilder på ett jättefint kök från tidningen Lantliv. Den gröngrå linoljefärgen gillar vi! Tillsammans med vit liggande brädpanel så kanske det kan vara något för Axebo. Kanske lite mindre pärlspont... Jo, jag vet. Först ska vi ha upp själva huset:).

Lägger upp en bild på senaste fyndet också. En gammal kökssoffa köpt på... nej, inte loppis... Blocket! Den kan nog bli fin i glasverandan. Än så länge så har vi bara lagt en gammal trasmatta att sitta på. Vet inte man skulle göra en dyna. Tips? Soffan fungerar även utmärkt att sova i. Det har Davids brorsbarn Ebba och Henning bevisat, se bild.