Axebo.se

Underhållsarbete pågår. Bilder visas exempelvis inte.

Vedpis

18 februari 2007 kl. 21:58

Kök

bloggbild
Denna helg har till stor del ägnats åt att leta efter en vedspis. Det är inte jättebråttom med det egentligen, men det kan vara bra att ha med storlek etc. när vi skissar på köket. Och det är väldigt roligt att titta på vackra spisar och kaminer!

Vi började på Qvesarums byggnadsvård. Det ligger vackert beläget längs slingrande vägar utanför Höör. På bilden från stallängorna där det ligger syns Kvesarums slott i bakgrunden. Vi blev lite besvika då vi inte hittade så mycket, några få vedspisar som var sådär. Här fanns i och för sig lite annat trevligt att titta på. Lyktor, ventiler, kaminer, ett fint skåp...

Vi fortsatte till Morfars kammare i Tollarp. Det är ett bra ställe! De fina vedspisarna var dessvärre sålda, men vi fick en del nyttiga tips om vad man ska titta efter. Efter det kände vi att vi kanske ändå ska hålla oss till säljare som kan sina saker, men vi chansade och åkte och tittade på en spis utanför Båstad, som vi hittat på blocket. Det visade sig vara en Huskvarna no 427 i jättefint skick! Tror vi i alla fall... Vi får kanske låta Roland på Morfars kammare ta sig en titt och säga sitt. Men än så länge känns det som om vi fyndat! Ett par tusen för en vedspis som vi läst om i tidningen Gård och torp. Då kostade den 13 100 kr!