Axebo.se

Underhållsarbete pågår. Bilder visas exempelvis inte.

Vackert nötta gamla fönster

25 februari 2007 kl. 21:59

Fönster

bloggbild

De flesta av våra fönster börjar bli klara! Vi har fixat med dessa till och från under tiden som vi funderat på var vi vill bosätta oss. Enligt en säker källa, får man räkna med minst 2-3 dagar per fönster innan de är helt klara. Så  vi är hemskt glada över att detta blivit gjort innan allt annat drar igång!

Över 200 år gamla fönster, vackert fårade av tidens tand. Visst var de slitna och några delar har bytts ut, men det syns absolut fortfarande att de är gamla. Vi har skrapat bort färg, slipat, renoverat beslag och gångjärn, justerat passformen, målat med linoljefärg (med hjälp av pappa/svärfar, se bild), skurit glas, glasat och kittat. 

Det visade sig inte helt lätt att få tag på munblåst glas till rutorna på ovanvåningen. De är ca 44-45 cm i bredd och 52, 5 cm på höjden, vilket är en kritisk gräns för att få tag på gammalt glas. Men nu är vi nästan i hamn. 

Det återstår att göra innanfönster, för det har vi inga.
"Att ta ur innanfönstren om våren och sätta in dem om hösten gör tiden begriplig".
- ur Torpdrömmar. Swanberg, Lena Katarina, Forum

Uppdaterad: den tidigare rubriken "fåriga fönster" har fått lite mothugg. Den lät lite mycket "bäää". Vad heter det då? Fårade fönster? Jaja, nu får det heta nötta.