Axebo.se

Underhållsarbete pågår. Bilder visas exempelvis inte.

Brunnen på plats!

28 juni 2007 kl. 21:49

Tomt

bloggbild

Puh. I tisdags borrade firman som gräver åt oss sju hål på 1,8 m ner i berget. Fyllde på med 4 kg dynamit, 1,5 m grus på det och poff så sprängdes toppen på berget i luften. Eller det sa lite mer än poff. Vi fick säga till grannhusen att slå av eventuella datorer, då den typen av utrustning är lite känslig. Men det var spännande att se! 

Under spänd tystnad grävde de bort stora stenblock. Ett tag funderade vi förresten på om stenen var den värdefulla vackra svart diabasen. Det ryktas om att det går en åder i trakterna och stenen såg svart och fin ut. Jag såg en fin bänkskiva i köket framför mig, men det var nog önsketänkande:). 

Vattnet då? Nej, det kom inget... Vi tittade och tittade och grävde och grävde. Torrt. Men vi insåg att vi fick vänta och se om det rann till. David hade nästan gett upp och resonerade fram och tillbaka med sin pappa och bror. Det slutade med att vi ändå satte i brunnen och provade. Dumt och dyrt om det visar sig att vi ändå behöver borra. Men vi chansade och det verkar fylla på med vatten. Så vi får väl se! Kanske får vi borra senare om det sinar...