Axebo.se

Underhållsarbete pågår. Bilder visas exempelvis inte.

I fönstren

22 januari 2011 kl. 13:49

Salen

bloggbild
Precis innan nyår blev vi äntligen klara med salen. Nu längtar jag efter att inreda och vi har börjat så smått, till exempel med att köpa soffa förra helgen. Hoppas det känns bra när den kommer om några veckor. Lyxigt med ny och fräsch soffa. Man kan säga att vi samlat på oss en massa gamla soffor med åren, får nästan skriva ett inlägg om det framöver.

En sak som vi längtar efter är till exempel att köpa bokhyllor så att man någon gång kan packa upp alla böcker som fortfarande ligger i lådor till stor del.

I väntan på lite mer möbler funkar salens fyra fönsterkarmar ganska bra att "inreda". Mest med ljusstakar då det behövdes innan vi köpt lampor.

Bild 1: Mässingljusstakar i olika form fyndade på Svens flytt i Hanaskog på en tur nyligen med svägerskan (vi är stammisar)
Bild 2: Lite olika lyktor
Bild 3: En karm får agera något av bokhylla så länge
Bild 4: Skomakarlampa från Gabriel keramik. Hade tyvärr , i min smak, lite tråkigt blankt nytt mässingfäste, så jag har bytt till ett äldre.
Bild 5: Sist men i inte minst den fina tuppljusstaken som vi fick i bröllopspresent en gång i tiden av goda vännerna Johan och MarieLänken hit är: I fönstren.

God fortsättning på 2011!

2 januari 2011 kl. 16:29

Salen

bloggbild
Den här bloggen är inte heldöd, bara lite sömnig. Det är kanske för att det inte hänt så jättespännande saker med renoveringen. Förrän nu.

Dagen före nyårsafton färdigställdes bottenvåningens sal då vi fick hjälp av skickliga målare med tapetseringen på de lerklinade väggarna. Huset känns genast stort och det var härligt att få fira nyår med goda vänner i detta rum!

Bilderna visar processen med salen med lerklinade väggar som först tapetserades med tidningar innan den riktiga tapeten kom på plats. Det görs för att underlaget ska bli slätt - dåtidens bredspackling. Tapeten kommer från Lim & handtryck och heter "Hovdala blomma - blå".

Vi har också haft en kakelugnsmakare på plats som murat upp en kakelugn som kommer från Davids farmors föräldrahem. Nu ska vi fundera på möblering etc. men det känns underbart att få vara i detta rum nu!

Sist en bild på barnen Carlsson i Ledstorp som firar in det nya året med tomtebloss!Länken hit är: God fortsättning på 2011!.