Axebo.se

Underhållsarbete pågår. Bilder visas exempelvis inte.

5 meter trasmatta

3 maj 2009 kl. 20:58

Inredningsdetaljer

bloggbild
Igår var jag på rolig loppis+auktion! Det blev en del fynd, bland annat denna 5 meter långa fina trasmatta. Det är inte så lätt att få tag i så långa. Och svärmor tvättade den samma dag, inte illa. Här torkas bara den sista fukten ur, de ska ju hänga på andra hållet när de torkar har jag lärt mig, så att överskottsfärgen rinner på rätt håll.


Länken hit är: 5 meter trasmatta.

Gott Nytt 2009

1 januari 2009 kl. 19:55

Inredningsdetaljer

bloggbild
Då har jul och nyår redan passerat revy och 2009 har precis börjat. Vi har haft härliga dagar med familj och vänner och varvat vila och god mat med byggjobb. Vi klämde in en julfika med släkten i huset på julafton också! Vi städade upp så gott det gick i byggröran och det blev faktiskt ganska mysigt. Soffan till höger köpte vi in lagom tills dess, så att alla skulle få plats :). Den är inte så hög i ryggen och ser ut att passa in bra i verandan.


Länken hit är: Gott Nytt 2009.

Loppis- och auktionstid!

4 juni 2008 kl. 22:16

Inredningsdetaljer

bloggbild
Underbart! Det är nu den börjar! Loppissäsongen alltså. Jag smygstartade med några köp via nätauktionen tradera (för första gången), gick vidare till ett loppis/antikställe och sist ut var det auktion. Några fynd visas här och fler kommer kanske!

Bild 1: Jag gillar verkligen Gustavsbergs bruna "fasan"-kaffekoppar. Men de har inte varit helt enkla att få tag på, så när jag kunde köpa fem på en gång från tradera så var det skoj!
Bild 2: Lite färg och sen blir den nog fin (taskig bild)


Länken hit är: Loppis- och auktionstid!.

Möbler med potential

5 mars 2008 kl. 22:20

Inredningsdetaljer

bloggbild
Skåpet och bordet fick vi i helgen! Om vi bara hittar lite tid att fixa med dem, så tror jag att det är möbler med potential! Skåpet och underredet på bordet får nog bli ljusgrå. Bordsskivan behöver limmas och fixas lite, men sen så...


Länken hit är: Möbler med potential.

Strandfynd - klädhängare!

29 januari 2008 kl. 22:06

Inredningsdetaljer

bloggbild
Vilket vårväder vi hade i söndags! Det känns ju egentligen lite fel och för varmt så här i januari. Men vi var inte ensamma om att lapa sol under en promenad på stranden i Åhus om man säger så!

Jag gjorde ett strandfynd också! Gillar klädhängaren tree från Swedese, vilken har figurerat i en hel del tidningar, men de är ju tokdyra. Så detta kanske får kanske bli en billigare variant?! Så lent det blir, det som havet slipar. Ibland får man glädjas åt det lilla:)

Bild 3: från www.swedese.se


Länken hit är: Strandfynd - klädhängare!.

Tips på sänggavel

9 september 2007 kl. 21:24

Inredningsdetaljer

bloggbild

Vi köpte en gammal kökssoffa, skrapade färg och målade tre gånger med ljusgrå linoljefärg från Ottosson. Egentligen var den blå färgen ganska fin, men det var någon flagnande plastfärg. Vi har tänkt göra en liknande säng ett tag, men har haft svårt att få tag på en tillräckligt lång soffa - denna var perfekt med sina 182 cm. Utdragslådan hade ju lite smalare innermått, så den fick trixas med lite. Benen på utdragslådan sågades av något för att komma i samma nivå som soffan i övrigt och fick två ben till som förstärkning. I det stora hela en ganska smidig och billig lösning!

PS. IKEA-sängen som vi hittade några timmar innan soffan ska strax lämnas tillbaka. Om ingen i närheten är intresserad av en vit HEMNES?

Bilder: efter & föreLänken hit är: Tips på sänggavel.

Födelsedagspresenter!

3 juli 2007 kl. 22:50

Inredningsdetaljer

bloggbild

I helgen fick jag väldigt trevliga födelsedagspresenter som kommer att göra sig ypperligt i Axebo! Tack!!

Bild 1: Trevliga kuddar från föräldrarna - hemtex står det på lappen:). Överkastet i bakgrunden virkade min mamma för övrigt till hennes och pappas första hem. Vilket tålamod! Nu har jag tagit över det. Överkastet alltså, inte tålamodet. 
Bild 2: Härlig bricka från svärföräldrarna. Den underbara duken med ängeln känner jag igen från senaste missionsauktionen om jag inte misstar mig- skaparen av duken är 92 år!Länken hit är: Födelsedagspresenter!.

Fin lampa!

12 juni 2007 kl. 21:51

Inredningsdetaljer

bloggbild

Den här underbara lampan fastnade jag för när jag såg den på Laura Ashley i Malmö för ett tag sen! (Tips om någon skulle få för sig att köpa en present till oss någon gång :)

Bild: www.lauraashley.comLänken hit är: Fin lampa!.

Smålandsfynd

23 maj 2007 kl. 20:42

Inredningsdetaljer

bloggbild
På smålandsturen (förra inlägget) fyndade jag också lite i en underbar antikbutik i Fagerhult. Det var ett helt sekelskifteshus fullt av fina grejer, mycket i sin rätta miljö. Lite dyrare än en loppis, men dessa grejer hittade jag för några tior. Jag har sett att en del andra lägger ut bilder på sina loppisfynd på bloggarna och det är bra som inspiration tycker jag!

Bilder: sockerkaksform och citruspress och en rörstrandsvas som passar fint till liljekonvaljerna.

Länken hit är: Smålandsfynd.

Kistor

22 april 2007 kl. 12:58

Inredningsdetaljer

bloggbild

Gamla kistor är ett härligt sätt att förvara saker i. Om man har möjlighet förstås, de kräver sin golvyta. Denna hittade vi i höstas på Östregårds antik och loppmarknad som ligger utanför Moheda i Småland. För övrigt ett underbart ställe för alla som gillar gamla grejer! Det finns allt från 50- och 60-talsporslin till zinkspannar, antika soffor och skåp... ja, det mesta! De har öppet söndagar 12-18 från april till september. Väl värt ett besök!Länken hit är: Kistor.

Prästbostället

11 mars 2007 kl. 21:29

Inredningsdetaljer

bloggbild

Allt på den här bloggen kanske inte kommer att handla direkt om själva huset Axebo. Det finns en hel del annat som är skoj längs vägen  - inredning till exempel!

Jag och Terese har ett tag varit nyfikna på en lantlig butik utanför Kristianstad som heter Prästbostället. Nu i helgen var det dags för ett besök!  Butiken är trevligt belägen strax utanför Skepparslöv . På samma område finns en handelsträdgård och en gårdsbutik. De senare kan säkert vara värda ett besök längre fram i vår eller sommar. 

På Prästbostället, som enligt egen utsago är "präglad av franskt lantliv",  fanns det diverse trevliga inredningsprylar,  korgar, porslin, små hyllor, saker till trädgården etc. Jag hittade en vårfin löpare i linne från Kardelen! Vad gäller trädgårdsdetaljer så finns det en del att göra på Axebo innan det känns aktuellt...

Bilder: från PrästboställetLänken hit är: Prästbostället.

Trasmattor

22 februari 2007 kl. 21:58

Inredningsdetaljer

bloggbild

Vackra trasmattor blir man glad av! Och de hör till i ett gammalt hus. Vi har en del ärvda, men jag hittade också en väldigt fin på Haléns som jag bara måste tipsa om. Ett fynd.  Och lite vårkänslor mitt i allt snöande.

Bild: halens.seLänken hit är: Trasmattor.