Axebo.se

Underhållsarbete pågår. Bilder visas exempelvis inte.

Planlösning

2 december 2007 kl. 20:49

Ritningar

bloggbild

På förfrågan så nämner jag lite tankar om vår planlösning. Det är ju först nu som vi faktiskt ser huset på riktigt, så det är möjligt att vi ändrar oss något. Och det är framförallt bottenvåningen som vi tänkt till ordentligt kring. 

I stort kan man säga att vi vill behålla den gamla planlösningen med genomgångsrum. Vi gillar tanken på köket som "husets hjärta" och därför placerade vi det i mitten (där låg det innan också). Men vi velade mellan det och det som heter finrum på ritningen. 

Reglerna säger att det ska finnas en handikappanpassad toalett på bottenvåningen vilket ställde till det lite i våra tankar. Men lösningen med tvättstuga/badrum vid farstun/groventrén blir nog bra. Där dörren in till farstun ska sitta är det bara ett fönster idag. Känns nästan synd att såga i det fina timret... Men smidigt att ställa leriga stövlar någonstans!

Det blir kanske en lång text om jag ska förklara alla tankar, men i alla fall så blir det två skorstenar som bland annat ska användas till en modernare variant av bakugn i köket. Trappan gick urspungligen upp rakt fram när man kom in, men vi har valt att lägga den längs med väggen till vänster. Tror vi i alla fall...Länken hit är: Planlösning.

Husets fasad

22 april 2007 kl. 13:16

Ritningar

bloggbild

Det kanske kan vara skoj att få ett hum om hur huset kommer att se ut? Här kommer i alla fall några bilder på ritningarna på fasaden. 

Bilder: Fasaden mot de olika väderstrecken, närbild på fasaden på husets baksida, mot åkern samt bild på Folke som ritar på planlösningen.Länken hit är: Husets fasad.