Axebo.se

Underhållsarbete pågår. Bilder visas exempelvis inte.

Timmer på väg

21 september 2007 kl. 21:15

Grund

bloggbild
 Nu är grunden så gott som klar förutom själva verandadelen. I dessa dagar fraktas det timmer i mängder från ladan där det förvarats till vår tomt. På måndag går vi från sten till stock och börjar  timra. Spännande!

Länken hit är: Timmer på väg.

Ovan marknivå!

2 september 2007 kl. 21:09

Grund

bloggbild
Nu börjar vi äntligen göra saker som kommer att synas sen! I veckan påbörjades murningen med gråsten/natursten. Visst blir det fint!?

Bilder: påbörjat varv, rejäla hörnstenar känns tryggt, en sten som liknar en bil:), lite stenar till åsså en bild på lite levande varelser, nämligen granngården Boabackas nykläckta kycklingar.

Länken hit är: Ovan marknivå!.

Lägesrapportering, grund

26 augusti 2007 kl. 20:59

Grund

bloggbild
Ja, vad ska man säga, det muras och muras :). I nästa vecka börjar förhoppningsvis murningen ovan marknivå med gråsten.

Länken hit är: Lägesrapportering, grund.

Gjutning klar...

12 juli 2007 kl. 22:17

Grund

bloggbild
Trots mer regn än smhi utlovat så har vi nu gjutit en platta för uthuset och sula för boningshuset. Tack till släkten för all hjälp! Nu tar vi semester,

Trevlig sommar!

Länken hit är: Gjutning klar....

Sommar, sommar, sommar...

5 juli 2007 kl. 20:07

Grund

bloggbild

Idag har maken stretat med formningen för grunden i lervällingen. Som det regnat! Jag tycker faktiskt det känns helt ok att sitta på kontoret en knapp vecka till innan semestern... Profiler är i alla fall på plats och formningen igång. Sen ska det gjutas och så småningom kommer det hela att se ut som en torpargrund, men det får vi berätta mer om senare. 

Bilder: Mer regnvatten än form... Var är idyllen?

Ps. Nu kan man skriva i sin blogg/hemsideadress i gästboken, om man har någon. Annars går det bra att skriva ändå!Länken hit är: Sommar, sommar, sommar....