Axebo.se

Underhållsarbete pågår. Bilder visas exempelvis inte.

Simsalabim!

15 februari 2009 kl. 19:48

El & armatur

bloggbild
Man trycker på en knapp och så tänds ljuset i taket. Det är fantastiskt. Kanske inte helt nytt, men fantastiskt :). Byebye otympliga och tunga bygglampor. Vi har valt svarta strömbrytare och kontakter ur Eljos serie Renova. Det hade varit trevligt med bakelit eller porslin, men plånboken gillar inte dem.

På bild två syns de färdigmålade köksluckorna och takarmaturen. Lamporna som vi valde i köket blev trots allt Open Klara från Ifö electric. Om vi tröttnar så funkar det ju också att byta ut själva lampglaset mot en klassisk glob, som vi testat här.Länken hit är: Simsalabim!.

Belysning - svårt!

4 januari 2009 kl. 22:48

El & armatur

bloggbild
Det närmar sig beslut om belysning i en del av husets rum. Vad svårt det är! Vad passar i ett gammalt hus? Köket är det vi funderar mest på just nu. Ett alternativ är givetvis spotar (med LED-lampor i så fall), men vi är inte jättesugna på det. Köket är ganska stort, så det krävs en del armaturer om vi väljer någon annan typ av belysning. Kökets verandadel har sin egen karaktär med pärlspont i taket bland annat, till skillnad från det vitmålade brädtaket i övrigt. I verandan blir det armaturer som hänger ner. I övriga köket är takhöjden ca 2,25. Elektrikern tipsade om Open Klara från Ifö Electric. De är fina tycker vi, med porslinssockel och allt, men vi är inte riktigt säkra. Tips mottages tacksamt! Hur har ni andra med gamla hus tänkt om belysning, spotar etc.?

Bild: Open Klara från www.ifoelectric.com


Länken hit är: Belysning - svårt!.

Utomhusbelysning

6 februari 2008 kl. 21:18

El & armatur

bloggbild
Gysinge centrum för byggnadsvård har tillfälligt nedsatta priser på en del belysning. Vi passade på att beställa den vackra utomhuslampan Erkasgården. Fortfarande lite dyr, men den ska ju förhoppningsvis sitta länge på sin plats ovanför ytterdörren. Ska bli spännande när den kommer på posten! Passade på att beställa Gysinges handbok också. Härlig inspiration! Och vi kommer säkerligen att vilja beställa fler detaljer så småningom.

Bild: www.gysinge.nu


Länken hit är: Utomhusbelysning.