Axebo.se

Underhållsarbete pågår. Bilder visas exempelvis inte.

Slipning av dörrar

21 september 2008 kl. 20:41

Dörrar

bloggbild
Jag har börjat skrapa bort gammal färg från dörrarna. Det är intressant att se vilka färglager som döljer sig under den synliga färgen. Vi tar bara bort den färg som sitter löst och slipar sedan. Visst kan man slita med varmluftspistol, men jag tror vi skippar det.

Dels är det som sagt kul att kunna gå tillbaka och se tidigare färger, dels tycker jag att det ser rätt trevligt ut när ytan inte är helt jämn, när man ser att det finns färglager under. Och linoljefärgen fäster på de flesta underlag sägs det ju. Vi får se om vi ångrar oss längs vägen.

På ena sidan av de flesta av våra dörrar finns en romb på mittenspegeln på den sidan av dörren som man ser när den står öppen. De är vackra tycker jag och jag kan inte komma på att jag sett dem på så många andra ställen, eller det är kanske någon annan som har? Vi har bytt plats på en del dörrar för att det bättre ska passa in i den nya planlösningen, men det gick i alla fall jämt upp så som ritningarna ser ut nu!


Länken hit är: Slipning av dörrar.

Ytterdörrar

20 januari 2008 kl. 14:58

Dörrar

bloggbild
Vi har inte hittat de pardörrar som satt i huset förut, antagligen var de i dåligt skick. Men vi har sett bilder på dem och hittat ett par som ser ut att likna de ursprungliga. I går sattes de i huset och det ger en helt anna känsla att gå in genom en dörr än att bara knalla in genom dörrhålet!

Vi har funderat en del över färgvalet, till slut uteslutit blå och velat mellan ockragul och grön. Till slut föll valet på grön (tror vi...) och nu har vi provmålat två olika gröna linoljefärger. Den vänstra dörren i övedsgrön och den högra i köpenhamnsgrön. Hmm, vi får nog ta in lite experthjälp till färgsättningen. Svårt att få grepp om helheten innan panelen är på.


Länken hit är: Ytterdörrar.